Skoči na glavno vsebino

Tekmovanje WORLD SCHOLAR’S CUP

WORLD SCHOLAR’S CUP 2023


SVETOVNO PRVENSTVO V BANGKOKU

31. 8. 2023 – 6. 9. 2023

Uspeh naše ekipe v sestavi Lana Jaš (9. b), Mia Levič (9. a) in Luka Ribaljčenko (9. b), nas je na regijskem tekmovanju v Kopru pripeljal do svetovnega prvenstva. Tokrat smo šli na septembrski rok, ki je trajal od 31. 8. 2023 – 6. 9. 2023 v Bangkoku.

Tudi tokrat je bila konkurenca številčna in močna, saj je bilo 3500 tekmovalcev iz 40 držav in tokrat samo naša ekipa iz Slovenije. Kljub temu smo se odlično odrezali ter se kvalificirali na Turnir šampionov, zadnji, najvišji nivo tekmovanja, ki je vsako leto na Univerzi Yale, ZDA.

ČESTITKE!

Mentorica: Tjaša Milijaš

 

Regijsko tekmovanje WSC

V soboto 22. 4. 2023 in v nedeljo 23. 4. 2023 je v Kopru potekalo regijsko tekmovanje World Scholar’s Cup. Udeležili so se ga Mia Levič (8. a), Lana Jaš (8. b) in Luka Ribaljčenko (8. b).

Ekipa se je uvrstila na svetovno prvenstvo.

Čestitke!

Mentorica: Tjaša Milijaš

 

 

WORLD SCHOLAR’S CUP 2022


TOURNAMENT OF CHAMPIONS – YALE UNIVERSITY, NEW HAVEN, CONNECTICUT, ZDA

9. 11. 2022 – 18. 11. 2022

Našo tekmovalno pot smo nadaljevali in zaključili na turnirju šampionov na Univerzi Yale. Udeležili so se ga Žiga Švagelj (8. b), Luka Ribaljčenko (8. b) in Patricija Mali (9. a), kot ena ekipa, druga ekipa pa je bila mednarodna – Petra Leskovec (9. b), je bila v skupini z dvema Avstralkama, Amelie Daniel in Kristin Chan, Queenwood School.

Na turnirju šampionov se pomerijo najboljši z najboljšimi. Domov smo prinesli 6 srebrnih in tri zlate medalje. Najbolje se je odrezala Petra Leskovec (3 zlate in 3 srebrne medalje); skupaj s sotekmovalkama so dosegle 2. mesto v kreativnem pisanju ter za ta dosežek prejele pokal.

ČESTITKE!

Mentorica: Tjaša Milijaš


WORLD SCHOLAR’S CUP – GLOBAL ROUND,

DUBAJ 22. 6. 2022 – 29. 6. 2022

Našo tekmovalno pot smo nadaljevali na svetovnem prvenstvu v Dubaju. Udeležili so se ga Žiga Švagelj (7. b), Luka Ribaljčenko (7. b) in Patricija Mali (8. a), kot ena ekipa, drugo ekipo, Živa Šercer (7. a) in Petra Leskovec (8. b), pa je dopolnil član iz Bolgarije, Maximilian Nikolov (STEALM Academy).

Tokrat je bila konkurenca še močnejša kot na regijski ravni, saj se je tekmovanja udeležilo okoli 1600 tekmovalcev iz celega sveta. Naših 21 medalj dokazuje, da smo bili enakovredni ostalim. Obe ekipi sta se tako kvalificirali na zadnji, najvišji nivo tekmovanja, Turnir šampionov, ki je vsako leto na Univerzi Yale, ZDA.

 ČESTITKE!

Mentorica: Tjaša Milijaš


Po dveh letih »koronskega« premora smo se ponovno udeležili tekmovanja World Scholar’s Cup. Tekmovanje je potekalo 21. in 22. 5. 2022 na Srednji tehniški šoli v Kopru.

Obe ekipi, Živa Šercer, Mia Levič (7. a) in Petra Leskovec (8. b) ter Žiga Švagelj, Luka Ribaljčenko (7. b) in Patricija Mali,(8. a), sta se kvalificirali na svetovno prvenstvo! 

ČESTITKE!

Mentorica Tjaša Milijaš


WORLD SCHOLAR’S CUP 2019


V šolskem letu 2018/2019 se je pet ekip (petnajst) učencev in učenk naše šole od 6. – 9. razreda udeležilo tekmovanja World Scholar’s Cup (https://www.scholarscup.org/). To je bila naša četrta udeležba na tem tekmovanju.

Štiri skupine juniorjev so sestavljali David Šega, MarkoTrobiš in Taša Ravnikar; Aleksa Grublješić, Elvis Topalović in Haris Grabus; Niki Levič, Kaja Škrjanc in Mala Verbič Šalamon ter Jakob Tevž, Jakob Jaš in Domen Veren. Skupina seniorjev pa so bile Ada Lana Dervišević, Naia Vilar in Katarina Trobiš. Dekleta Niki Levič, Kaja Škrjanc in Mala Verbič Šalamon pa so osvojila tudi pokal za kreativno pisanje.

Na regijskem tekmovanju, ki je potekalo 1. – 2. 2. 2019 na OŠ Danile Kumar Ljubljana ter v Cankarjevem domu v Ljubljani, se je vseh pet ekip kvalificiralo na svetovno prvenstvo.

Svetovnega prvenstva, ki je potekalo v Pekingu od 21. – 26. 6. 2019, se je udeležilo trinajst učencev in učenk. Vsi naši učenci in učenke so osvojili kakšno medaljo; Mala Verbič Šalamon pa jih je osvojila sedem.

Dvema ekipama takrat še sedmošolcev, danes že osmošolcev, Jakob Jaš, Domen Veren, Jakob Tevž ter Mala Verbič Šalamon, Niki Levič, Kaja Škrjanc, pa se je uspelo kvalificirati na Turnir šampionov. Turnirja šampionov (Tournament of Champions, Yale University, New Haven, USA), ki je potekalo od 7. – 12. 11. 2019, so se udeležili štirje učenci in učenke ter si prislužili devet medalj. Tokrat je Jakob Jaš osvojil štiri medalje.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem!

Mentorica: Tjaša Milijaš

(Visited 588 times, 1 visits today)
Dostopnost