Skoči na glavno vsebino

LOPOLIS PORTAL ZA STARŠE – eRedovalnica in eSporočila

Dragi starši!

Pri vodenju evidenc o vzgojno-izobraževalnem delu na šoli uporabljamo program Lo.Polis. Sestavni del programa je tudi portal za starše, ki se je temeljito posodobil. Združila sta se stari in novi portal, dodane so nove vsebine, do portala pa dostopate preko spletne strani lopolis.si. Tako imate starši sedaj vse informacije zbrane na enem mestu.

Po novem so vsebine na portalu razdeljene v dva paketa:

1) Vsebine v Polis START paketu so brezplačne, vidite jih vsi starši, ki imate uporabniško ime in geslo. Če gesla za portal nimate, nam sporočite, da vam ga pripravimo (na elektronski naslov barbara.erzen@osdravlje.si).

Vsebine v START paketu:

 • prijava in odjava prehrane,
 • pregled urnika, dogodkov in nadomeščanj,
 • pregled sporočil in komunikacija z razrednikom in šolo,
 • prijava na jutranje varstvo in podaljšano bivanje,
 • prijava na obvezne in neobvezne izbirne predmete.

2) Vsebine v Polis PRO paketu so plačljive. Cena za šolsko leto je 26 € za otroka (ali 42 € za dva ali več otrok). PRO paket naročite starši sami na portalu.

Dodatne vsebine v PRO paketu:

 • spremljanje ocen redovalnici,
 • pregled napovedanih ocenjevanj znanja,
 • pregled izostankov,
 • pregled in statistika domačih nalog,
 • komentarji o sodelovanju pri pouku in statistika pohval ali graj,
 • pregled morebitnih vzgojnih ukrepov,
 • koledar šolskih obveznosti prikazan za dan, teden ali mesec,
 • dnevno ali tedensko obveščanje o izostankih, ocenah in  sodelovanju pri pouku na mail ali sms.

Podjetje LOGOS.SI je za vas pripravilo nekaj vprašanj z odgovori, ki bodo razjasnila kakršnekoli dileme glede novega portala in Lo.Polis PRO paketa. 

Kaj potrebujem za dostop do portala?

Za dostop do portala potrebujete le uporabniško ime in geslo.

Kje lahko dobim up. ime in geslo?

Up. ime in geslo dobite v šoli, ki jo obiskuje vaš otrok.

Kje se lahko prijavim na portal Lo.Polis?

Na portal se prijavite na spletni strani lopolis.si.

Zakaj je postal del portala plačljiv (PRO paket z vsebinami redovalnice in dnevnika)?

Del portala je postal plačljiv, ker le-ta sedaj vsebuje veliko več podatkov in ne več samo ocene. Sedaj imate vse informacije zbrane na enem mestu, tako da ste na tekočem, kaj se z otrokom dogaja pri pouku. Poleg tega vzdrževanje, prostor na strežnikih, zagotavljanje varovanja podatkov ter sladnosti z GDPR zahteva veliko časa in sredstev, zato so primorani del vsebin zaračunavati.

Kako naročim paket PRO?

Paket Lo.Polis PRO lahko naročite sami potem, ko se z up. imenom in geslom prijavite na portal. Na pregledu imate na desni strani oglas za Novi portal Lo.Polis. Kliknite na oglas ter s klikom na Naroči pod Lo.Polis PRO paketom oddate elektronsko naročilo. Po oddaji vašega naročila vam podjetje Logos pripravi predračun. Ko predračun plačate, se vam PRO paket vključi.

Kaj vidim v Lo.Polis PRO paketu?

V PRO paketu vidite ocene, napovedana ocenjevanja znanja, izostanke, domače naloge, pohvale in graje, vzgojne ukrepe, šolski koledar, urnik ter nadomeščanja, obenem pa ste obveščeni o izostankih, ocenah in sodelovanju pri pouku na mail ali telefon. Poleg tega so vam na voljo tudi vse vsebine START paketa.

Ali se moram na PRO paket obvezno naročiti?

Ne, na PRO paket se naročite po lastni želji. Če se na PRO paket ne želite naročiti, boste videli vse vsebine START paketa.

Koliko stane Lo.Polis PRO paket?

Za nove naročnike je cena paketa 26 eur/leto.

Ali imam kot starš dveh ali več otrok pri paketu kaj popusta?

Da, imate. Za dva ali več otrok je cena 42 €/leto.

Koliko stane Lo.Polis PRO paket za dva starša?

Lo.Polis PRO paket za dva starša stane 26 eur za vsakega starša (torej 2 x 26 eur).

Ali je možno, da šola ne omogoča PRO paketa?

Da, to je možno. Šola se sama odloči, ali boste starši lahko dostopali do plačljivih vsebin.

Kaj pa, če se ne želim naročiti na PRO paket, a bi vseeno imel rad vpogled v ocene?

Če se ne želite naročiti na PRO paket, vam je na voljo brezplačen del portala – Lo.Polis START paket. V ta paket ocene niso vključene. Za vpogled v ocene se morate naročiti na PRO paket.

Kaj vidim v Lo.Polis START paketu?

V START paketu vidite sporočila (komunikacija z razrednikom in šolo), urnik, dogodke in nadomeščanja. Prav tako otroka lahko odjavljate prehrano ali prijavljate na jutranje varstvo in podaljšano bivanje ter na obvezne in neobvezne izbirne predmete.

Ali se še vedno lahko naročim na eRedovalnico?

eRedovalnica ne obstaja več, namesto nje imate na voljo Lo.Polis PRO paket, kjer poleg ocen vidite tudi odsotnosti, domače naloge, graje, pohvala, vzgojne ukrepe … Za naročilo PRO paketa ne potrebujete obrazca, na portalu lopolis.si oddate elektronsko naročilo (potrebujete pa uporabniško ime in geslo za portal, ki ga dobite v šoli).

Ali se še vedno lahko naročim na eSporočila?

eSporočila ne obstajajo več. Na portalu Lo.Polis vam je na voljo Lo.Polis PRO paket, v sklopu katerega ste obveščeni o izostankih, ocenah in sodelovanju pri pouku na mail ali telefon. Za naročilo PRO paketa ne potrebujete obrazca, na portalu lopolis.si oddate elektronsko naročilo (potrebujete pa uporabniško ime in geslo za portal, ki ga dobite v šoli).

Kje dobim več informacij?

Več informacij o portalu Lo.Polis dobite na spletni strani lopolis.si, kjer jim lahko pišete preko spletnega obrazca »Kontaktirajte nas«.

Informacije o varstvu podatkov za šole in starše_Lopolis

(Visited 859 times, 1 visits today)
Dostopnost