Skoči na glavno vsebino

Zaključek projektov Prostovoljstvo in Medkulturno sodelovanje

V soboto, 8. 6., smo z obiskom Otroškega knjižnega festivala v parku Sveta Evrope, zaključili s projektom Prostovoljstvo in spodbujanje socialnih veščin. Na stojnicah smo lahko pobrskali za novimi knjigami in jih kupili. Na glavnem odru se je zvrstilo kar nekaj zanimivih koncertov in pripovedovanj. Poslušali smo Otroški pevski zbor RTV Slovenija, pripovedovalski koncert Vročo župo in predstavitev Hude risinje-nove knjige Boštjana Gorenca- Pižame. Uživali smo in ugotovili, da je knjiga lahko zelo lepo darilo ob koncu šolskega leta.

Popoldne sta se dve učenki udeležili delavnice Knjige so kot otroci – pesniške delavnice v albanskem jeziku s pesnico Dije Demiri-Frangu.

V sredo, 5. 6., pa se je 2. a odpravil v Vodnikovo domačijo Center na ogled razstave Biba buba baja – Ustvarjanje (za) otroka socializma. Skozi publikacije in ilustracije smo videli, kako so živeli, se igrali, učili, odraščali otroci v povojnem obdobju.  

Po ogledu razstave nas je čakala čudežna škatla, v kateri so se skrivali štirje ilustratorsko-pripovedovalski izzivi. Igrarij iz galerije smo se lotili z veliko mero otroške radovednosti in se ob tem veliko naučili.

Mentorica: Vesna Farkaš

(Visited 49 times, 5 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost