Skoči na glavno vsebino

TRAJNOSTNA MOBILNOST

 

 

Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah – GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI

Koordinatorji projekta: Brigita HORVAT, Helena KEBER in Jure KALAN

Na naši šoli bomo letos izvedli znanstveno-raziskovalni projekt »Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah – GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI«.

Namen projekta je spreminjanje potovalnih navad in posledično zmanjševanje motoriziranega prometa v okolici vrtca in osnovnih šole ter zmanjšanje okoljskih obremenitev, spodbujanje gibanja otrok in s tem krepitev njihovega zdravja, cilj pa je povečanje prihodov otrok v vrtec ali šolo na trajnosten način za 7 % glede na izhodiščno vrednost ter načrtovanje ustrezne infrastrukture za varno pot v šolo.

Starši in otroci so pomembna skupina pri spremembi načina prevozov. Vedenje staršev pri izbiri načina prevoza ima pomemben vpliv na otroke in njihovo izbiro načina prevoza. Večino otrok s prednostmi uporabe trajnostnega prevoza seznanijo starši, še najpogosteje pa se tega naučijo v šoli. Zato bomo s projektom učencem in staršem predstavili načrt trajnostne mobilnosti, ki bo izboljšal kvaliteto našega življenja.

Vseskozi nas bo spremljala Kokoška Rozi, ki je maskota projekta, in z njeno pomočjo bomo spodbujali hojo in kolesarjenje ter uporabo javnega prevoza za pot v šolo. In zakaj bi to počeli? Ker na ta način prispevamo k čistejšemu okolju, večji prometni varnosti v okolici šole ter krepitvi našega zdravja.

Želimo, da se učenci zavedajo, kako pomembni so zdrav način življenja, trajnostni razvoj ter mobilnost in da k temu spodbudijo tudi svoje starše.

> Zloženka GREMO PEŠ

(Visited 324 times, 1 visits today)
Dostopnost