Skoči na glavno vsebino

OBISK BODOČIH PRVOŠOLCEV

Na naši šoli stremimo k temu, da se vsi dobro počutimo. Posebno pozornost namenimo najmlajšim, ki se s septembrom prvič vključujejo v naš šolski okoliš.

Zato smo v prejšnjem tednu izvedli informativni dan za bodoče prvošolce in njihove starše. Vodstvo šole in svetovalna služba je, skupaj z učiteljicami razredne stopnje, pripravila informativno predstavitev za starše. Njihovi otroci so medtem sodelovali na treh delavnicah, ki so jih vodili učitelji oddelka podaljšanega bivanja. V veliko pomoč so nam bili naši starejši učenci, prostovoljci, ki so mlajše spretno in z nasmeškom vodili preko celotnega obiska.

Letošnja tema se je navezovala na slikanico z naslovom »Kdo je napravil Vidku srajčico«, avtorja Frana Levstika.

Otroci so sprva prisluhnili slikanici, ki jo je pripovedovala gospa knjižničarka v šolski knjižnici. Sledili sta dve delavnici, in sicer gibalna ter ustvarjalna. Pri gibalnih minutkah so otroci oponašali gibanje literarnih likov, ki so nastopali v slikanici. In ker so pri pravi zabavi zraven tudi baloni, so le te vključili v eno izmed gibalnih igric. V ustvarjalni učilnici so otroci s spretnimi prsti izdelali pisano srajčico iz papirja.

Literarni junak Videk je prijazen, spoštljiv, skromen in pogumen deček. In ravno te vrednote želimo spodbujati in razvijati tudi pri naših najmlajših, bodočih prvošolčkih.

(Visited 126 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost