Skoči na glavno vsebino

Teden otroka v podaljšanem bivanju

Teden otroka® je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954.

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 3. do 9. oktobra, je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO – v povezavi s priljubljeno pesmijo “SKP SE MAVA DOBR”. NIPKE, avtor pesmi, je bil tudi ambasador.

Podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo. Zato smo se tokrat osredotočili na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave.

V podaljšanem bivanju smo bili zelo aktivni in se imeli dobro. Toplo jesensko sonce nas je vabilo v svoj objem, zato smo večino časa preživeli na šolskem igrišču in v učilnici v naravi. Nogomet, med dvema ognjema, muhce … so igre, ki se jih še zmeraj najraje igramo in se ob tem razgibamo.

Naš Draveljčkov gaj je pravšnji tudi za Bralne minute v PB. Prostovoljke projekta Prostovoljstvo so učencem brale zgodbe s tematiko prijateljstva. Igralni dan je je bil namenjen druženju ob različnih namiznih družabnih igrah, kjer so učenci timsko sodelovali in se sproščali. Sprostil jih je pa tudi ples, saj so se prvošolci naučili nekaj korakov koreografije na pesem, ki je bila rdeča nit Tedna. Posnetek je v galeriji.

Četrtošolci so razmišljali o tem, kdaj se imajo skupaj dobro in svoje misli zapisali na ogromen plakat. Drugošolci so pa razmišljali predvsem o tem, kaj lahko sami naredijo, da bodo boljši prijatelji, boljši sošolci. Prišli so do zaključka, da četudi se s kom ne razumejo najbolje in ne preživijo skupaj večino časa, morajo biti prijazni in spoštljivi.

V petek smo se udeležili dneva odprtih vrat Prostovoljnega gasilskega društva Dravlje, kjer so nam gasilci predstavili svoje delo, pripomočke, vozila in mogoče koga navdušili za plemenito prostovoljno delo ali poklic.

Med tednom otroka smo obeležili tudi svetovni dan živali in svetovni dan učiteljev.

Vse te aktivnosti krepijo socialne odnose v razredu in prenašajo naprej pozitivno energijo. Naj bo “Teden otroka vsak dan”.

Za aktiv OPB: Vesna Farkaš 

(Visited 137 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost