Skoči na glavno vsebino

OBISKALA NAS JE DESA MUCK

Pa je prišel dan, ki smo ga že dolgo čakali in končno tudi dočakali. Sedmi april 2022 si bomo namreč zapomnili po obisku pisateljice Dese Muck. Povabili smo jo na slavnostni zaključek bralne značke in s tem nagradili celoletna bralna prizadevanja naših učencev. Dogodek je bil vsekakor vznemirljiv in prijeten, pa tudi težko pričakovan, saj se nam je zaradi izrednih razmer kar nekaj let izmikal. A ravno zato je bil  še slajši, kot bi bil sicer.

Desa nas je prisrčno in spontano popeljala v svoje otroštvo, med prijetne in manj prijetne spomine, ter nas ob tem opozorila na pomembne stvari v življenju. Iskreno in pogumno. Pri tem nas je uspela dodobra nasmejati, tudi kadar se je dotaknila žalostne plati življenja. Razkrila nam je nekaj drobcev o svojih pisateljskih začetkih in celo o skrivnostih, ki še nastajajo in jih bomo ugledali kmalu. Neznansko smo uživali ob njenem pripovedovanju in srkali dragocene življenjske izkušnje ter spoznanja, ki so postopoma oblikovala osebnost, kakršna je danes.

Na naši šoli je imela dva nastopa, enega za mlajše in enega za starejše bralce. Vsem se je uspela približati s tem, ko se je dotaknila tistih življenjskih vprašanj, ki jih v njihovi starosti najbolj zanimajo. Nekaj utrinkov smo ujeli v naš objektiv, da se bomo lahko še dolgo spominjali tega doživetja. Z lepim in pozornim vedenjem ter majhnim darilcem ob koncu slovesnosti smo poskrbeli, da bomo tudi mi njej ostali v lepem spominu.

Prireditev smo zaključili v upanju, da se še kdaj srečamo. Vsem bralcem iskreno čestitamo, Desi pa želimo uspešno življenjsko in pisateljsko pot še naprej in da bi čim prej ugledal luč sveta še kakšen knjižni biser.

Barbara Koritnik

(Visited 196 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost