Osnovna šola DRAVLJE

VIZIJA ŠOLE: "Na naši šoli spoštujemo sebe in druge, sprejemamo drugačnost ter skupaj varno in ustvarjalno stopamo znanju in življenjskim ciljem naproti"

Osnovna šola DRAVLJE - VIZIJA ŠOLE: "Na naši šoli spoštujemo sebe in druge, sprejemamo drugačnost ter skupaj varno in ustvarjalno stopamo znanju in življenjskim ciljem naproti"

Zbiralna akcija papirja

Obveščamo vas, da bomo imeli v četrtek, 7. 3. 2019 PAPIRNO AKCIJO. Akcija bo potekala med 7.30 in 14.00 uro.

Papir naj bo zvezan v svežnje ali naložen v škatle.

Vabimo vas, da se akcije udeležite v čim večjem številu.

V primeru slabega vremena bo akcija odpovedana.

ZIMSKO POČITNIŠKO VARSTVO V MESTNI OBČINI LJUBLJANA

Programi 9-urnega poletnega počitniškega varstva so namenjeni otrokom od 1. do 5. razreda OŠ z območja MOL.
Vsi programi vključujejo prehrano (kosilo in dve malici).
Vsi izvajalci imajo prosta mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo brezplačno.

Za dodatne informacije in prijave se obrnite neposredno na izvajalce počitniškega varstva, ki so navedeni v spodnji priponki.

>> SEZNAM IZVAJALCEV ZIMSKEGA POČITNIŠKEGA VARSTVA MOL

Predstavnik ameriške ambasade v Ljubljani na obisku

V sredo, 6. 2. 2019, nas je obiskal gospod Brian Street, namestnik predstavnika za stike z javnostjo na ameriški ambasadi v Ljubljani.

Gospod Street nam je predstavil del svojega življenjepisa, zlasti svojo diplomatsko pot. Poleg tega nam je predstavil Združene države Amerike. Pripovedoval nam je »Black History Month« ali »African-American History Month«, s poudarkom na zapuščini borcev za njihove pravice, zlasti Martina Luthra Kinga Jr. V mesecu februarju se, namreč, spominjajo zgodovine temnopoltih prebivalcev v ZDA. Pogovor gospoda Streeta z učenci od 6. do 9. razreda se je vrtel okoli ameriškega šolskega sistema, preživljanju prostega časa ter njegovih diplomatskih izkušnjah.

Srečanje je bilo zelo zanimivo in prijetno, pa tudi poučno.

>> fotogalerija

DAN VARNE RABE INTERNETA

Dan varne rabe interneta 2019 bo potekal v torek, 5. februarja 2019, pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet«.
Cilj prihajajočih aktivnosti v okviru meseca varne rabe interneta je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike interneta. Hkrati je tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji. Beri naprej

Zimsko veselje v OPB

Smo ena izmed redkih šol v Ljubljani, ki ima za šolo manjši hrib. Ko zapade prvi sneg, se hrib spremeni v sankališče. Da bodo otroci izkusili zimsko veselje, naj imajo s seboj primerna oblačila (kombinezon, smučarske hlače) in obutev. V omarici imajo lahko tudi komplet rezervnih oblačil. Sani in bobe je možno shraniti v matičnih učilnicah.

Se že veselimo nove pošiljke snega!

Za aktiv učiteljev OPB: Vesna Farkaš

Dejavnosti za otroke v času zimski počitnic

Obveščamo vas da bosta Zvezi prijateljev mladine Lj. Center in Šiška v času  zimskih počitnic organizirali zimska počitniška varstva za otroke od 1. do 5. razreda.

Starši lahko preberete več informacij glede zimskih varstev na https://www.zavod-zlro.si/programi/pocitniska-varstva-v-ljubljani/

CELODNEVNA POČITNIŠKA VARSTVA V LJUBLJANI

Primerno za: otroke od 1. do 5. razreda

Termin: 25.  02. 2019 – 01. 03. 2019, vsak delavnik od 7. do 16. ure.

Začetki sprejemanja prijav: 28. 1. 2019, na https://www.zavod-zlro.si/programi/pocitniska-varstva-v-ljubljani/.

Lokaciji varstev:

  • na OŠ Prežihovega Voranca, Prežihova ulica 8, Ljubljana (Center) ali
  • na OŠ Spodnja Šiška, Gasilska cesta 17, Ljubljana (Šiška).

>> PLAKAT POČITNIŠKO VARSTVO ZIMA 2019

Beri naprej

Čajanka ob koncu starega leta v 3.b

Od starega leta smo se v 3. b poslovili s čajanko. Pili smo božični čaj in se sladkali s piškoti. Najprej smo poslušali pravljico o Pikinem božičnem večeru in nato veselo kramljali ob poslušanju božičnih in novoletnih pesmih. Ves november in december smo bili pridni. Izdelovali smo izdelke za novoletni bazar, pisali Božičku v okviru Božičkove pošte poštarja Pavlija in se naučili veliko novega o šegah in navadah v novoletnem času.

Srečno in uspešno vsem!

Vesna Farkaš

>> fotogalerija