Osnovna šola DRAVLJE

VIZIJA ŠOLE: "Na naši šoli spoštujemo sebe in druge, sprejemamo drugačnost ter skupaj varno in ustvarjalno stopamo znanju in življenjskim ciljem naproti"

Osnovna šola DRAVLJE - VIZIJA ŠOLE: "Na naši šoli spoštujemo sebe in druge, sprejemamo drugačnost ter skupaj varno in ustvarjalno stopamo znanju in življenjskim ciljem naproti"

Naravoslovni dan za 6. razred

V torek, 18. 6. 2019, bo potekal naravoslovni dan za učence šestih razredov.

V matičnih razredih se zberemo ob 8.15. Sledila bo malica v jedilnici. Nato se bomo odpravili v park Tivoli, kjer bo potekal naš dan.

Vrnemo se v času kosila.

Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni. S seboj naj imajo tudi kakšno pokrivalo in vodo ter mobilne telefone (ker bodo reševali naloge s pomočjo GSM aparatov).

Jernej Glaser, učitelj biologije

Tehniški dan za učence 6. razreda

Učenci 6. razreda bodo imeli 20. junija 2019 TEHNIŠKI  DAN.

V Inštitutu 4.0 se bodo spoznavali z roboti, kako jih gradimo, kako so sestavljeni, kako jih sprogramiramo,… Na praktičnih modelih si bodo ogledali, kako delujejo različne mehanske naprave in motorji.

Učenci naročeni na šolsko malico jo bodo imeli s seboj.

Odhod izpred šole ob 7.40, prihod nazaj je predviden okoli 13.00.

S SEBOJ IMAJO URBANO, ŠOLSKE COPATE IN ZAPISOVALNE PRIPOMOČKE

Vodja: Brigita Horvat

Rezultati ločenega zbiranja odpadkov na razredni stopnji

Odpadki predstavljajo potencialne surovine, ki jih tehnološko razvita industrija predela v koristne surovine, kompost ali gorivo, zato je pomembno njihovo ločevanje. Tudi na naši eko šoli ločujemo odpadke. Na razredni stopnji ima vsak razred koše za ločeno zbiranje odpadkov: za papir, embalažo, organske in mešane odpadke.

V letošnjem šolskem letu smo ustanovili EKOstražo, ki so jo sestavljali učenci šestih razredov. Njihov naloga je bila nenapovedano obiskovanje razredov z namenom preveriti, kako dobro mlajši učenci ločujejo odpadke. Razredi so za pravilno ločevanje prejemali emotikone.

Največ veselih emotikonov za najbolj natančno in dosledno ločevanje odpadkov je prejel 1.b razred.

Iskrene čestitke učencem in njihovi razredničarki.

Za nagrado prejmejo dve lubenici, s katerimi se bodo posladkali ob koncu šolskega leta.

6. a in 6. b z mentorico Diano Rutar

Otroški knjižni festival v Vodnikovi domačiji

V soboto, 1. junija, se je skupinica učenk udeležila 5. Otroškega knjižnega festivala, ki je potekal v Vodnikovi domačiji. V okviru Vodnikovega leta in šolskega projekta Medkulturno sodelovanje, smo si ogledali predstavo Kako je Oskar postal detektiv, v izvedbi odličnega Andreja Rozmana Roze. Ogledali smo si še domačijo in posedeli v knjižnici pod krošnjami. Preživeli smo lepo sobotno dopoldne.

Učiteljica Vesna Farkaš

>> fotogalerija

Kulturni dan za 3. razreda v Vrbi

V ponedeljek, 3. 6. 2019, smo imeli tretješolci kulturni dan na Gorenjskem. Obiskali smo rojstno hišo Franceta Prešerna v Vrbi. Spoznali smo življenje in delo našega največjega pesnika. Zelo zanimivi so bili stari predmeti, ki so razstavljeni v veži, hiši, kamri in črni kuhinji. V hiši smo tudi zapeli Zdravljico. Nato smo se sprehodili do stare lipe sredi vasi. V Žirovnici pa smo obiskali še rojstno hišo Matije Čopa, ki je bil Prešernov prijatelj. Tam smo imeli delavnico in zaključek dneva spoznavanja slovenske kulturne dediščine.

Učiteljice 3. razredov

>> fotogalerija

Žabice raziskujejo

Z raziskovanjem pri krožku Žabice raziskujejo smo za to šolsko leto zaključili.

To je krožek, ki ga obiskujejo učenci od 1. do 3. razreda. Učiteljici mentorici pri delu pomagamo učenci devetih razredov. Tako kot učenci, ki obiskujejo krožek, tudi mi devetošolci uživamo pri poskusih, saj se na aktiven in zabaven način vedno nekaj novega naučimo.

Namen žabic pa ni samo raziskovanje in učenje temveč tudi medsebojno sodelovanje in razvijanje socialnih veščin. Najpomembnejša pa sta seveda pozitivna energija in dobro počutje, ki ga pri krožku ne manjka.

Anabela, 9. a

Obiskali smo Groharjevo hišo v Sorici

Zadnji dan maja smo tretješolci imeli kulturni dan v Groharjevi hiši na Sorici. Po dolgi in ovinkasti poti, na kateri nas je spremljalo sonce, smo polni pričakovanj prispeli na cilj.

Prvi del kulturnega dne smo preživeli v glasbeni sobi, kjer smo se srečali s tolkalnimi inštrumenti, spoznali afriške bobne, kongo, bongose, ksilofone, metalofone, pavke, razna manjša ritmična tolkala, komplet bobnov, koncertne zvončke in še in še. Učitelj Gašper Kačar je imel za vsakega učenca pripravljen inštrument in na koncu smo vsi skupaj zaigrali v tolkalnem orkestru.

V drugem delu smo se po strmih stopnicah povzpeli do slikarskega ateljeja, kjer smo spoznali različne slikarske tehnike. Vsak je narisal tudi svojo risbo in jo odnesel domov.

Preživeli smo čudovit dan in se polni novih vtisov in znanj vrnili v dolino.

Učiteljice 3. razredov

>> fotogalerija